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LIVE-SCANNING 18 YEAR OLDS UNDER DCFS SUPERVISION WHO ARE RESIDING IN OUT-OF-HOME CARE

It has come to our attention that there has been some confusion regarding the need to Live-Scan a youth under DCFS supervision when (s)he turns 18 while residing in out-of-home care.  Health and Safety Code Section 1522(b)(1)(B) states the following:

(1) In addition to the applicant, this section shall be applicable to criminal convictions of the following persons: 

(A) Adults responsible for administration or direct supervision of staff. 

(B)  Any person, other than a client, residing in the facility. 

Therefore, CSW are not required to obtain a Live-Scan clearance for any youth under DCFS supervision who is residing in out-of-home care that turns 18 or is already 18 or older.
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If you have any questions regarding this release please 


e-mail your question to:

Policy@dcfs.co.la.ca.us

Clerical Handbook: http://198.51.213.151/Policy/Hndbook%20Clerical/Default.htm
Child Welfare Services Handbook: http://198.51.213.151/Policy/Hndbook%20CWS/default.htm
FYI’s: http://dcfs.co.la.ca.us/Policy/FYI/TOCFYI.HTM
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